תוכניה מפורטת - מעודכן
יום חמישי, 12 לפברואר 2015
הורות גאה: לעשירים בלבד? 19:00-20:00אסטרטגיה ציבורית ומשפטית לקידום הנגישות, הסרת מכשולים והורדת העלויות לפונדקאות
רב שיח ציבורי בהשתתפות עו״ד מיכל עדן, עו״ד חגי קלעי, אודי לדרגור, יו״ר עמותת אבות גאים, ואנשי ציבור נוספים.
מעבר לצורך העקרוני בשיויון, המדיניות והחוקים לגבי פונדקאות בארץ ובחו״ל צריכים לקחת בחשבון שלהומואים הדרך להורות קשה ויקרה מאשר כל קבוצת אוכלוסיה אחרת, ושחלק גדול מהעלויות הנלוות והקשיים הם תוצאה של בחירה פוליטית ובירוקרטית.
בתחילת הערב תובא סקירה אודות המכשולים הקיימים היום להורות בפונדקאות ואפשרויות אחרות, הנסיונות להסיר או להקל על המכשולים דרך חקיקה ומאבק משפטי (כולל בג״צ שהוגש בתחילת החודש), והצורך לבחון את הפתרונות המוצעים גם מהפרספקטיבה של צדק חברתי. נציגים של מפלגות שונות יצטרפו לרב השיח ויתבקשו לתאר כיצד הם מציעים להאבק במצב בו הורות גאה לגברים היא פריוילגיה לעשירים בלבד.
מעבר לצורך העקרוני בשיויון, המדיניות והחוקים לגבי פונדקאות בארץ ובחו״ל צריכים לקחת בחשבון שלהומואים הדרך להורות קשה ויקרה מאשר כל קבוצת אוכלוסיה אחרת, ושחלק גדול מהעלויות הנלוות והקשיים הם תוצאה של בחירה פוליטית ובירוקרטית.
בתחילת הערב תובא סקירה אודות המכשולים הקיימים היום להורות בפונדקאות ואפשרויות אחרות, הנסיונות להסיר או להקל על המכשולים דרך חקיקה ומאבק משפטי (כולל בג״צ שהוגש בתחילת החודש), והצורך לבחון את הפתרונות המוצעים גם מהפרספקטיבה של צדק חברתי. נציגים של מפלגות שונות יצטרפו לרב השיח ויתבקשו לתאר כיצד הם מציעים להאבק במצב בו הורות גאה לגברים היא פריוילגיה לעשירים בלבד.
התוכנית לסיוע כלכלי להורות גאה: 20:00-21:00
סקירה על קרן העזרה של Men Having Babies בשיתוף עמותת ״אבות גאים״. בין הדוברים מיקי אוזן מעמותת אבות גאים, רן פול-דיין מ MHB, והורים שכבר קיבלו עזרה מהתוכנית
יום שישי, 13 לפברואר 2015
רישום: 9:00-10:00
מושב הפתיחה - מבוא לפונדקאות בארץ ובחו״ל: 10:00-12:00
- הצגת נציגי המרפאות והסוכנויות מהארץ וחו״ל שמציגות בכנס.
- פאנל מומחים שכולל את ד״ר גיא לדרגור, ד”ר אילן טל, עו״ד ויקטוריה גלפנד ואיתן שכטמן יציגו את עיקרי ההבטים הרפואיים, משפטים, לוגוסטים פסיכולוגים ואתיים של תהליך הפונדקאות בכלל, ושל האפשרויות בארץ ובחו״ל (נושאים שיידונו ביתר עומק בפאנלים ההשואתיים וסדנאות העומק ביום שבת).
- פאנל מומחים שכולל את ד״ר גיא לדרגור, ד”ר אילן טל, עו״ד ויקטוריה גלפנד ואיתן שכטמן יציגו את עיקרי ההבטים הרפואיים, משפטים, לוגוסטים פסיכולוגים ואתיים של תהליך הפונדקאות בכלל, ושל האפשרויות בארץ ובחו״ל (נושאים שיידונו ביתר עומק בפאנלים ההשואתיים וסדנאות העומק ביום שבת).
סטודיו - קומה ב׳
הרצאה - ״מעבר להורות גאה: סוגיות מזווית מבטם של אנשי טיפול" (ד”ר אורי שפר שלו - עו"ס ומנהל היחידה לייעוץ וטיפול של המרכז הגאה ודפנה גרינר, עו"סית קלינית
) 12:00-13:30
הרצאה זו באה לתת לכם, הורים טריים ואלה שרוצים להפוך להורים, חומרים למחשבה לגבי המעבר להורות גאה. לצייד אתכם בכלים כיצד להתכונן למעבר חשוב זה, כיצד לגבש זהות הורית וכיצד להתכונן להשפעות האפשריות של המעבר הזה על הזוגיות שלכם.
ד"ר שפר שלו הינו אבא גאה לתאומים שנולדו בפונדקאות.
אולם - קומת קרקע
פאנל סיפורים אישיים: 12:00-13:00
הורים שהביאו ילדים לעולם דרך פונדקאות בארץ ובחו״ל, ושתי פונדקאיות יציגו את סיפוריהם האיישיים ויענו לשאלות מהקהל.
הפסקת צהריים: 13:00-13:30
סדנאות היכרות עם הסוכנויות והמרפאות: 13:30-15:30
באי הכנס מוזמנים לבחור להשתתף בשש מצגות כל אחד. המצגות בנות עשרים דקות כל אחת יתקיימו בארבעה חדרים מקבילים במשך שעתיים, ומיועדות לעזור לכם להכיר באופן ישיר את המרפאות והסוכנויות שמציגות בכנס. בטאב הימיני בתוכניה תוכלו למצוא פרטים על המיקום וזמנים לסדנאות.
יריד הורות דרך פונדקאות: 15:00-17:30
באי הכנס והציבור הרחב מוזמנים לאולם המרכזי ולחדר הרצאות ליריד הפונדקאות, בו יוצגו לראשונה תחת קורת גג אחת כל האופציות הידועות לפונדקאות בישראל ובחו״ל - כולל הודו, נפאל, מקסיקו, אוקראינה, גיאורגיה, קנדה וארה״ב. כניסה חופשית.
קבלת שבת עם משפחות פונדקאות: 16:30-17:30
משפחות של הורים שכבר עברו את המסלול יצטרפו לכנס עם ילדיהם לקבלת שבת בנוכחות נציגי המרפאות והסוכנויות שעזרו להביא אותם לעולם!
בשיתוף עם עמותת ״אבות גאים״ - כניסה חופשית.
בשיתוף עם עמותת ״אבות גאים״ - כניסה חופשית.
יום שבת, 14 לפברואר 2015
אופציה להתיעצויות אישיות עם נציגי עם נציגי סוכנויות, מרפאות ועורכי דין : 9:00-18:00
מרבית מהסוכנויות, המרפאות ועורכי הדין המשתתפים זמינים להתיעצויות אישיות במשרדי המרכז הגאה (או במיקומים נוספים) עם משתתפי הכנס שיחפצו בכך. משתתפי כנס הפונדקאות והפריון יכולים לבקש לתאם פגישות אלו מראש באמצעות טופס ההרשמה האחיד שבאתר.
פאנל השוואתי - סוגיות רפואיות של תהליך הפונדקאות בארץ ובמספר מסלולים בחו״ל (מנחה: ד"ר אבי ברכר) : 10:00-11:20
בתחילת המושב הרפואי תינתן סקירה מפורטת של תהליך ההפריה החוץ גופית, תרומת הביצית וההריון הפונדקאי באופן כללי. בשלב שני יוצגו מספר שאלות זהות למומחים הבקיאים באופן בו מתבצע התהליך בישראל, ארה״ב, קנדה, נפאל, מקסיקו, אוקראינה, וגיאורגיה. מטרת הפאנל לתת למשתתפים סקירה על ההבדלים בין היעדים השונים בנושאים כמו: מקור ואפיון תרומות הביציות, האפשרויות לשימוש בזרע או ביציות מוקפאות, בדיקות גנטיות לפני ההפריה ואחריה, סינון ובחירת הפונדקאיות, שיטות הפריה, פרוטוקול העברת העוברים (תזמון, מספר, האפשרות להעביר עוברים משני אבות שונים), אופי המעקב ההריוני, הכנה ללידה, תרחישים אפשריים בלידה, וטיפול בילודים (כולל אם צריך בפגים). כמו כן ידונו באופן כללי גורמים שמשפיעים על סיכויי ההצלחה ורמות הסיכון לנוגעים בדבר (תורמת, פונדקאית, והעוברים), שקיפות ונגישות למידע רפואי והיכולת לקחת חלק בתהליך ההחלטות. הדיון יכלול אפשרות נרחבת לשאלות ותשובות.
פאנל השוואתי - סוגיות משפטיות ולוגיסטיות של תהליך הפונדקאות בארץ ובמספר מסלולים בחו״ל (מנחה: עו"ד ויקטוריה גלפנד) : 11:30-13:00
בתחילת המושב המשפטי-לוגיסטי תינתן סקירה מפורטת של הסוגיות המשפטיות והשלבים הלוגיסטים בתהליך הפונדקאות באופן כללי. בשלב שני יוצגו שאלות זהות לעורכי דין הבקיאים באופן בו מתבצע התהליך בישראל, ארה״ב, קנדה, נפאל, מקסיקו, אוקראינה, וגיאורגיה. מטרת הפאנל לתת למשתתפים סקירה על ההבדלים בין היעדים השונים בנושאים כמו: ההכנות לתהליך הפונדקאות, התקשרות עם סוכנויות או מרפאות, עלויות, מימון אישי מול מימון דרך זכאות או ביטוחים הרפואיים, תהליך ההכרה בהורות או אזרוח. הדיון יכלול אפשרות נרחבת לשאלות ותשובות.
הפסקת צהריים: 13:00-14:00
סדנאות עומק: 14:00-18:00
סטודיו
(קומה ב)
חדר הרצאות
(קומה א)
אולם
(קומת קרקע)
ניהול ויעול תהליך הפונדקאות בארצות העולם השלישי
עורכי דין גיל לייבוביץ ומתן חודורוב יענו על שאלות ויתנו טיפים לגבי היבטים ייחודיים לפונדקאות בארצות העולם השלישי כגון נפאל, מקסיקו וגיאורגיה: כיצד להתנהל מול סוכנויות, מתווכים או המרפאות, סיכונים משפטיים או בטיחותיים (מיתוסים או מציאות?), כיצד להתמודד עם בירוקרטיה והשלטונות במדינות אלו, כיצד לתקשר עם הפונדקאית ומשפחתה, וכו׳.
אבות גאים 101: דברים שחשוב לדעת
אבות גאים מספרים על ההתמודדות עם המשפחה המורחבת ועם מקומות העבודה במהלך תהליך הפונדקאות והלידה. מנחה: אודי לדרגור, יו"ר עמותת אבות גאים.
משתתפים: ארז דיין, טל ברמן-סגל, מיקי אוזן.
פונדקאות אחראית: עצות לתהליך שמיטיב עם כל הצדדים
איתן שכטמן מצוות האתר "פונדקאות אחראית" יציג היבטים אתיים הקשורים בתהליך וימליץ על דרכים בהן אתם יכולים לדאוג שהפונדקאות תעשה בצורה שמיטיבה גם עם הפונדקאית ותורמת הביצית.
14:00
סיבוב ב׳ - הבאת ילדים נוספים
סדנא בה יידונו הנושאים הייחודיים להורי פונדקאות שמתכננים ״סיבוב שני״ (בעיקר בארה״ב) - שיקולים ואופציות שרלוונטיות לגבי הפעם השניה, דרכים לצימצום עלויות, התמודדות עם הליך הפונדקאות כשכבר יש ילד/ה בבית (כולל כמובן נושא הנסיעות), העברת עוברים מוקפאים ממרפאה (או אפילו ארץ) אחרת, וכו׳.
פונדקאות כחלק מתהליך הטיפול בחוסר פוריות
מומחה פוריות יענה על שאלות של זוגות שסובלים מבעיות פריון, ויעזור להבין מתי מגיע הזמן לחשוב על פונדקאות, כיצד המעבר לאפיק הזה קורה לאחר טיפולים תרופתיים או נסיונות להפריה חוץ גופית, וכו׳.
ניהול, תיקצוב ויעול תהליך הפונדקאות בארה״ב
עו״ד ויקטוריה גלפנד ורואה חשבון ארז גרוס יענו על שאלות ויתנו טיפים לגבי היבטים ייחודיים לפונדקאות בארה״ב: אנשי מקצוע שנדרשים בתהליך, מה ניתן לשנות במשא ומתן לגבי החוזים, ביטוח רפואי, וכו׳. כמו כן תוצג לראשונה שיטת התימחור והתיקצוב שפותחה בארגון MHB וכיצד ניתן לעשות בה שימוש להשוואה בין הסוכנויות והמרפאות השונות ולחסכון בעלויות.
15:00
ניהול ויעול תהליך הפונדקאות בישראל
טיפים לגבי היבטים ייחודיים לפונדקאות בישראל: הליך האישור בוועדה, אנשי מקצוע שנדרשים בתהליך, כיצד להשוות בין הסוכנויות השונות, כיצד נין לחסוך בעלויות, וכו׳.
בחירת תורמת ביצית ויצירת עוברים אופטימלים
מומחי הפריון ד״ר שפירא וד״ר דויל מארה״ב ידברו על תהליך הבחירה והסינון של תורמות ביציות, כיצד לבחור באופציות שתואמות את יעדי ההורים המיועדים, הקריטריונים לבחירת תורמת אופטימלית, בדיקות גנטיות ואחרות טרם יצירת העוברים ולאחריהן (כולל PGD או CCS) (אנגלית) .
סוגיות פסיכולוגיות וחברתיות בתהליך הפונדקאות
ד״ר אילן טבק-אבירם, פסיכולוג קליני, יעביר סדנה בה יידונו לעומק הסוגיות הפסיכולוגיות והבין-אישיות שקשורת לתהליך הפונדקאות. תאום ציפיות וניהול התהליך "בשלט רחוק", תקשורת עם הגורמים השונים, מערכת היחסים עם הפונדקאית ומשפחתה (במקומות בהן הדבר אפשרי), ניהול משברים, התמודדות עם חוסר וודאות, נושא ההורה הלא-ביולוגי והשלכות אישיות / חברתיות, וכו'.
16:00
הסדרת מעמד הילד והוריו בישראל אחרי פונדקאות חו״ל
עו״ד עירא הדר תענה על שאלות לגבי הצעדים המשפטיים להסדרת מעמדם של ילדי הפונדקאות והוריהם בארץ אחרי לידה בחו״ל, כולל: איזרוח הילד, ההכרה באב הביולוגי והסדרת מעמד האב הלא ביולוגי במקרה של זוג אבות, הסדרת מעמדם של הורים הטרוסקסואלים וכו׳.
בחירת פונדקאית והחלטה לגבי מספר העוברים להעברה
מומחי הפריון ד״ר הסלה וד״ר סמייקל מארה״ב ידברו על תהליך הבחירה והסינון של הפונדקאיות, הקריטריונים לבחירת פונדקאית שתתאים ליעדיהם ומצבם של ההורים המיועדים, ההחלטה לגבי התזמון ומספר של העוברים שיועברו לרחמה, שיקולים לגבי הריון ולידה של תאומים מול ילד אחד, וכו׳. (אנגלית) .
סקירת אופציות לביטוחי בריאות בארה״ב
מומחים מארה״ב יתנו סקירה מפורטת אודות האופציות לביטוח רפואי לפונדקאית ולתינוקות הנולדים במדינות השונות. רפורמת הבריאות בארה״ב שינתה את המצב מכמה בחינות כולל זמינות של ביטוחים חדשים, ואיסור על הגבלת כיסוי לסיבוכים רפואיים, הריון ולידה. עם זאת הבטחת כיסוי רפואי והקטנת עלותו עדיין אינה משימה פשוטה, והמתכננים פונדקאות בארה״ב יוכלו להצטייד במידע ותובנות חשובות שינתנו בסדנא. (אנגלית).
17:00
דוברים -מעודכן
עו"ד ויקטוריה גלפנד
עו"ד ויקטוריה גלפנד היא חלוצת תחום פונדקאות חו"ל לישראלים, מאז שסייעה לראשוני ההורים עוד בשנת 2005/6 בתחילת דרכם במסע, והייתה עורכת הדין הראשונה בישראל שהחלה להעניק ליווי ויעוץ משפטי שוטף בתחום. בשנת 2007 יצרה יחד עם רשויות מדינה את ההליך הרשמי לקבלת אזרחות ישראלית לילדי פונדקאות חו"ל, שכונה לימים "נוהל חו"ל", שבאמצעותו טופלו כל המשפחות המיועדות בשובן לישראל מאז ועד היום.
ויקטוריה זכתה בשורה של תקדימים משפטיים בתחום הפונדקאות, לרבות: אישור חופשת לידה לאבות, ביטול דרישת תסקיר סוציאלי לשם קבלת צו הורות, קבלת החזרי הוצאות אשפוז מהביטוח הלאומי, ועוד. חלק מהישגיה בבתי המשפט הובילו לשינויי נהלים ברשויות המדינה השונות.
עורכי דין ממשרדה של ויקטוריה גלפנד סייעו ליותר מאלף זוגות ויחידים בנושאי פוריות טכנולוגית, מיסוד המשפחה וקבלת הכרה וזכויות כמשפחה, וטיפלו ביותר ממאתיים משפחות בהליכי פונדקאות
ד״ר גיא לדרגור
בן 33, מתל-אביב, בוגר ביה"ס לרפואה של הדסה והאוניברסיטה העברית בירושלים. ד״ר לדרגור הוא מומחה לרפואה פנימית, רופא בכיר במחלקה פנימית במרכז רפואי ת"א (איכילוב), וחוקר במכון ויצמן למדע.
נשוי לאודי, ואב לתום בת השנתיים, שהובאה לעולם בעזרתה של פונדקאית מסן-פרנסיסקו, קליפורניה. ד״ר לדרגור היה שותף, ביחד עם בן-זוגו ועו"ד ויקטוריה גלפנד, לפסיקה תקדימית בה בוטלה החובה לתסקיר סוציאלי במתן צו הורות להורה הלא-ביולוגי.
ד״ר אבי ברכר
רופא מומחה ברפואת ילדים העוסק באבחון בעיות התפתחות בילדים וכן אבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז אצל ילדים ב"מכון להתפתחות הילד ונוירולוגיה של הילד” במסגרת "שירותי בריאות כללית" בחיפה. מלווה גנים מטעם עמותת "אלוין" בצפון הארץ שבהם ילדים עם לקויות התפתחות שונות. כמו כן עובד במרפאת ילדים ראשונית עצמאית במסגרת "שרותי בריאות כללית" בחיפה.
ד״ר ברכר סיים את למודי הרפואה בפקולטה לרפואה ע"ש רפפורט לטכניון והתמחה ברפואת ילדים במרכז הרפואי כרמל בחיפה.
בנוסף אבי ברכר הינו במאי תיאטרון, בוגר החוג לתיאטרון במסלול בימוי באוניברסיטת חיפה, אשר ביים בשנה האחרונה במסגרת תיאטרון תהל את ההצגות "COCK" ואת ההצגה "R&J" שמוצגת בימים אלו במרכז הגאה בתל אביב.
אבי הינו הורה יחידני לשני ילדים: ילד שאמץ מגואטמלה וילדה שנולדה בתהליך פונדקאות בארה"ב.
ד״ר אילן טל
ד"ר אילן טל, מומחה בפסיכיאטריה, מהפסיכיאטרים המוכרים בישראל. עוסק רבות בתקשורת בהנגשת הטיפול הרגשי והנפשי ובשיפור איכות חיים ומיצוי פוטנציאל אישי זוגי ומשפחתי. היה מדריך אקדמי וחלק מהסגל בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב בתחום הפסיכיאטריה הקלינית, וניהל יחידה קלינית רב מקצועית במרכז הקהילתי לבריאות הנפש במרפאת “רמת - חן” בתל אביב.
בעל ניסיון אבחוני, ייעוצי וטיפולי רב בסיוע לזוגות וליחידים בתהליכי הורות, ופעמים רבות ממונה על ידי בתי המשפט להעריך מסוגלות הורית במקרים של מחלוקות בין הורים. בעל ניסיון עשיר בהערכה ובטיפול בהפרעות חרדה ובשילוב טכניקות טיפוליות - פסיכולוגיות ופסיכיאטריות
הקים ומנהל את מרכז ד"ר טל, על כל יחידותיו. היחידה לתמיכה רגשית ונפשית ובה צוות רב תחומי (פסיכיאטרים, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים ועוד) המסייע בין השאר לזוגות ויחידים בתהליכי הורות וכן בטיפול בילדים בכל הגילאים, כולל הגיל הרך, היחידה לחוות דעת ופרויקט לאכול מחדש לטיפול באכילה רגשית.
איתן שכטמן
איתן שכטמן, בן 33, סטודנט לדוקטורט במדעי המח, נשוי לניר ואב לנגה, שנולדה במסגרת תהליך פונדקאות בהודו. פעיל בפרויקט "פונדקאית אחראית", שנועד לחשוף הורים לעתיד לסוגיות הקשורות בהיבטים האתיים של התהליך. צוות הפרויקט מפעיל מוקד ידע הכולל עשרות נקודות פרקטיות ומהותיות שנוגעות ברווחתה של הפונדקאית ובהגנה המשפטית לה היא זוכה, בתנאים הרפואיים של התהליך, בתהליך תרומת הביציות ובהיבטים נוספים. אנו בצוות מאמינים שנגישות למידע בנוגע לסוגיות אלו יכולה לשרת את ההורים המעוניינים לקיים תהליך שמיטיב עם כל הצדדים. מוקד הידע מותאם להורים המבצעים פונדקאות בכל העולם: בארץ, במדינות המזרח ואף בארצות הברית ובקנדה. צוות הפרויקט שגיבש את מוקד הידע כולל הורים לילדים מפונדקאות לצד פעילות פמיניסטיות. גם המוקד עצמו מבוסס על חוויות אישיות לצד טקסטים אקדמיים ואחרים, והוא גובש במעורבות של סוכנויות פונדקאות מחד וארגונים פמיניסטיים מאידך. חפשו אותנו בגוגל ובפייסבוק.
רן פול-דיין
רן פול-דיין יזם והוביל את סדרת הסמינרים לפונדקאות בשם "מן הבינג ביבייס" (Men Having Babies) בניו יורק מאז 2005, ומאוחר יותר התמנה למנהל הארגון כשהוקם כעמותה ללא מטרות רווח. רן פעל להרחבת פעילות הארגון שמונה עכשיו יותר מאלפיים זוגות בכל רחבי העולם, מקיים חמישה כנסים שנתיים בארה״ב, ישראל ואירופה, ומעניק סיוע של מאות אלפי דולרים להורי פונדקאות מיועדים.
רן קיבל תואר ראשון במנהל עסקים ומדע המדינה מהאוניברסיטה העברית בירושלים, ותואר שני בכלכלה פוליטית ומדע המדינה מאוניברסיטת קולומביה שבניו-יורק.
רן ובעלו גרג הם מזוגות הגברים הראשונים בארה"ב שהורו דרך פונדקאות. התאומים שלהם, שהם כיום בני ארבע עשרה, נולדו בעזרת פונדקאית אמריקאית וביציות שנתרמו ע"י אחותו של גרג. ב2014, כחלק מפרוייקט הבר מצווה של התאומים, הם התנדבו לסייע בארגון וניהול כנס הפונדקאות בניו יורק וישראל, והשנה אף השתתפו בכנס בניו יורק בפנל של בני-עשרה שהם ילדי פונדקאות של הורים גאים.
עו"ד סטיב שניידר
עו"ד סטיב שניידר מייסד ושותף עיקרי במרכז העולמי לעזרה בטיפולי פוריות במינסוטה (IARC). חבר בלשכת עורכי הדין האמריקאים ויושב ראש הוועדה לרביה ולטכנולוגיה גנטית, של המחלקה למשפחה ומשפט של לשכה זו. כמו כן, חבר בקרן האמריקאית. מר שניידר, משמש כיועץ משפטי בין–לאומי לוועדת ריסולב - אגודת הפוריות הלאומית, משמש כיו”ר היועץ המשפטי לאגודה זו, כמו כן, חבר בארגון האמריקאי לרבייה.
עו”ד ויקטוריה פררה
ויקטוריה פררה היא עורכת דין והמנהלת המשפטית של Worldwide Surrogacy. עו”ד פררה בעלת ניסיון של 20 שנה בתחום. מובילה את הארגון בפן המשפטי הכרוך בתהליך הפונדקאות. לקוחותיה של עו”ד פררה הינם מכל העולם: דרום אמריקה, אסיה , אירופה, ישראל וארה”ב. בזכות מאבקה המשפטי התאפשר במדינת קונטיקט הליך רישום שני אבות בתעודת הלידה, הליך אשר הוכר לאחרונה בבג”צ בישראל. עו”ד פררה מקדמת את תחום הפונדקאות בארה”ב דרך כנסים וועידות העוסקות בתחום.
ד"ר מייקל דויל
ד"ר מייקל דויל הוא מייסדה ומנהלה הרפואי משנת 1991 של סי.טי. פרטיליטי לאחר שהשלים את לימודיו באנדוקרינולוגיה מתקדמת באונ' ייל.
מעל 5000 תינוקות נולדו בעקבות טיפולו המסור של ד"ר דויל, מתוכם 500 תינוקות למשפחות גאות אשר משבחות אותו בקביעות כמומחה אשר מאזן בין טכניקה, טיפול מסור, הישגיות, וגישה גמישה. ד"ר דויל נואם באופן תכוף במפגשים רפואיים וועדות ומתפקד כמומחה קהילתי בנושא פוריות ופונדקאות של המועצה האמריקאית לשוויון במשפחה והמרכז להורות גאה בניו-יורק.
ד"ר ג’ון הסלה
דוקטור הלסה תמיד האמין שהוא מחזיק בעבודה הטובה ביותר בעולם – עזרה לאחרים בלהפוך להיות הורים באמצעות שיטות חדשניות של טכנולוגית רביה נעזרת. הוא סיים בהצטיינות את אוניברסיטת הרווארד בתואר בביוכימיה, וקיבל את התואר שלו ברפואה מאוניברסיטת אורגון למדעי הבריאות. הוא סיים את ההתמחות שלו בילודה וגניקולוגיה בביה''ס לרפואה קליפורניה לוס אנג'לס (UCLA) והתמחות בפריון וטכנולוגיות רבייה נעזרת באוניברסיטה ע''ש ג'ון הופקינס.
בשנת 1999 הצטרף ל ORM והיה שותף בהקמת תוכנית ה IVF מעבדת העוברים.
סטפני סקוט
סטפני סקוט היא מנהלת ראשית של תוכנית הפונדקאות בסוכנות סימפל סורוגסי.
כאחת שהייתה פונדקאית בעצמה, היא מקנה לסוכנות בקיאות במורכבות של תהליך ההתאמה והסינון של הפונדקאיות. בנוסף לקבלה והתאמה של מועמדות לפונדקאות, סטפני מפקחת על המיון הרפואי והפסיכולוגי ומספקת תמיכה וליווי ללקוחות.
סטפני סקוט וסימפל סורוגסי הוצגו בתוכניות הטלביזיה הידועות 20/20 ו״נייטליין״, במגזין ניוזוויק, לוס אנג'לס טיימס, The Fort Worth Star Telegram, CBC, USA Today, Hartford Courant ועוד רבים אחרים.
עו"ד דנה מגדסי
עו"ד דנה מגדסי היא המייסדת ויועצת המשפטית של חברת "לוטוס" פונדקאות, שותפה בכירה במשרד עו"ד פנק-מגדסי.
דנה מגדסי עוסקת בעריכת דין משנת 2003 ומאז טיפלה בתיקים רבים של לקוחות אשר ביצעו הליכי פונדקאות בחו"ל ופתרה סוגיות משפטיות מורכבות של טכנולוגיית הפריה חוץ גופית עבור לקוחותיה.
בזכות ניסיונה של דנה בתחום, הצליחה לטוס פונדקאות להיות הסוכנות הראשונה בעולם לטפל בלידות פונדקאות בנפאל ועד כה היחידה בעלת הניסיון בהוצאת ילדים מנפאל.
דנה בעלת ניסיון רב בטיפול בהליכים אלו, הן מהפן המשפטי והן מהפן הלוגיסטי. במיוחד בימים אלו, שהבעיות המשפטיות הרבות בנושא הפונדקאות בחו"ל מתעוררות, חשוב לבצע את ההליך בליווי עו"ד הבקיא בדינים הרלוונטיים על מנת למנוע עיכובים מיותרים של חזרת ההורים לישראל, לאחר הלידה.
ד"ר ברוס שפירו
ד''ר שפירו הינו ממוחה מדופלם בילודה וגיניקולוגיה ובנוסף מומחה טכנולוגיית רביה נעזרת ופוריות. הוא ייסד את מרכז לאס וגאס לפוריות, מרפאת הפוריות הראשונה בנוואדה, אשר ידועה במחקר שקידם את המדע והעיסוק בטכנולוגיית רביה נעזרת.
ד''ר שפירו פיתח שיטות שהופכות את תהליך ה-IVF ליותר בטוח ויעיל, ומחקר זה פורסם בצורה נרחבת בפרסומים רפואיים יוקרתיים. בהנהלתו, המרכז הפך וגדל ממרכז מקומי מצליח לבעל השפעה אזורית ועולמית בתחום טכנולוגיית הפריון.
דואן מרמורשטיין
דואן מרמורשטיין ייסדה את המרכז לפונדקאות של לוס אנג'לס (הנקרא כיום ״the Surro Centers״) לאחר ארבע מסעות מוצלחים כפונדקאית (הריונית ומסורתית) בעצמה. לאחר שעזרה לאחרים בהשלמת מסעם אל ההורות, ומתוך תשוקתה ומסירותה לפונדקאות, הקימה דואן את הסוכנות בשנת 2010, כאשר היא מציעה מחירים נגישים ומודל ייחודי לתהליך. לאחרונה היא הקימה את ״ California Egg Bank״ (בנק הביציות של קליפורניה) על מנת להציע להורים מיועדים מבחר של תורמות משכילות. דואן חייה בקליפורניה עם בעלה וארבעת ילדיה.
קתרין קייקוף-מנוס
קתרין היא מומחית מובילה בתחום הפונדקאותת הבינלאומית. במשך 11 שנים, היא ושותפה לניהול העמותה, לאורי דה בריטו, עזרו למאות מכל רחבי העולם להפוך להורים. כאם לתאומים באמצעות פונדקאות ותרומת ביצית, קתרין יודעת אישית שסוכנות מקצועית יכולה להפחית את הלחץ והדאגה שבתהליך וליצור תינוק שמח ובריא.
Agency for Surrogacy Solutions סייעה לקהילה הגאה מאז תחילת פעילותה, ואנו מאמינים בתוקף שלכולם מגיעה הזכות להיות הורים. וכמו כל האימהות היהודיות – אנו רוצות לעזור בכל דרך שבה נוכל!
גל סבה
גל להק סבה הוא המייסד והמנכ''ל של 'ויוה פונדקאות'. לגל ובן זוגו שני ילדים מהליכי פונדקאות בהודו ובתאילנד. גל הקיים את ויוה פונדקאות בכדי לעזור לזוגות להגשים את חלומם ולהפוך להורים. חברת ויוה שבניהולו התחילה את דרכה בליווי לקוחות בתהליכי פונדקאות בהודו, עם סגירת שעריה בפני הורים גאים פתח גל את מסלול תאילנד והיום החברה מלווה זוגות בנפאל, מקסיקו וארה"ב ולאחרונה אף גיבשה מסלולי "הבטחת הריון" שנועדו לתת להורים שבדרך שקט נפשי והגנה מפני הסיכונים הרבים שבתהליך הפונדקאות.
בעבר גל עבד כמנהל בחברת מדיה בינלאומית. משנת 2009 גל מלווה עשרות זוגות בתהליכי ההפריה ופונדקאות.
ד״ר קולין סמייקל
ד''ר סמייקל הוא המייסד והמנהל הרפואי של Laurel Fertility Care. מומחה מדופלם בילודה וגניקולוגיה, בנוסף לאנדוקרינולוגיה רבייתית ופוריות, הוא בעל ניסיון רב ב IVF, בכל טכנולוגיות הרבייה הנעזרת, וניתוחים לפרסקופיים מתקדמים. לד״ר סמייקל מוניטין רב כרופא, חוקר, מורה ומחבר כתבים רפואיים.
ד''ר סמייקל סיים את ביה''ס לרפואה של ייל (1985) והשלים את ההתמחות שלו בילודה וגניקולוגיה בבית החולים לנשים של בריגהם באוניברסיטת הרווארד לרפואה (1989).
דורון ממט
בשנת 2008, לאחר הליך פונדקאות שדורון ובן זוגו עברו, דורון בנה וייסד את 'תמוז פונדקאות בין-לאומית בע''מ' במטרה לתת לזוגות רבים את האפשרות להצטרף לחוג ההורות באמצעות פונדקאות בארה''ב והודו. בשנת 2009 דורון יזם ופיתח את תכנית דרום אפריקה-הודו, ובשנת 2013 את תכנית ישראל, בעקבות תכניות מיוחדות בתאילנד ונפאל. התכניות האלה התחילו כתוצאה של צרכים שונים שעלו במרוצת השנים.
בעבר, דורון שימש כמנהל במספר של חברות הייטק. לדורון יש שנות ניסיון רבות בניהול פרוייקטים נרחבים בישראל ובחו’'ל. הוא בעל תואר ראשון מדעי החברה, נשוי לדורון ואב לטליה ומתן.
מייגן האל
מייגן האל עוסקת בתחום הרבייה הנעזרת מזה 7 שנים ולקחה חלק בתהליך היצירה שלמשפחות רבות שנוצרו בעזרת טכנולוגיית רבייה נעזרת. מייגן בעלת תשוקה והתלהבות לראות את חלומם של כל החפצים בכל להפוך להורים, ובעלת הערכה עמוקה לנשים שמעניקות את מתנת הפונדקאות לאחרים. מעורבותה ומחוייבותה העמוקה מהוות את הבסיס לגישתה של הסוכנות כולה. מייגן היא אם לשלושה ילדים נהדרים ושימשה בעצמה כפונדקאית לשלוש משפחות. נסיונה המקצועי כבוגרת MBA במנהל עסקים וחשבונאות לא היה מספק כלל לעומת העבודה שהיא עושה כיום ב Your Family Creation.
ג'ודי וייס RNC
ג'ודי וייס, אחות במקצועה ב-35 שנים האחרונות, הקדישה את 17 השנים האחרונות לטיפול במשפחות הנמצאות במסע לקראת הורות. בשנת 2005 הקימה ג'ודי את עמותת A Jewish Blessing, LLC עקב הביקוש הרב של משפחות יהודיות לעזרה במציאת תורמות ופונדקאיות יהודיות. עבודתה של ג'ודי ממלאת אותה תחושת סיפוק עצומה והיא מודה על ההזדמנות שנפלה בידיה לגעת בחייהם של כל כך הרבה אנשים בצורה כה משמעותית.
עו״ד יפעת שאלתיאל
יפעת שאלתיאל היא עורכת דין עם למעלה מ 10 שנות ניסיון המתמחה ברביית פונדקאות. יפעת בעלת סוכנות ״צעדי פונדקאות״ ומשרד עורכי הדין המתמחה בחוקי הפונדקאות בארה״ב. לאחר שיפעת חוותה קשיים רבים בדרך להרות, היא החליטה להקדיש את הקריירה שלה לעזור לאנשים, כולל בקהילת ה LGBT, לחוות את שמחת ההורות. הטיפול המקצועי בלקוחות מותאם אישית כדי להבטיח שכל אחד מן ההורים המיועדים יזכה בשרות הטוב ביותר! יפעת כתבה מאמרים רבים בתחום דיני פונדקאות ורבייה של צד שלישי, והרצתה רבות בנושא. יפעת הינה חברה בוועדה לזכויות בריאות ורבייה של הנשים בלשכת עורכי הדין של מדינת ניו-יורק.
דניאל דארין
דניאל היא מנהלת תפעול ראשי של Surrogacy Beyond Borders. תפקידה בסוכנות הוא להבטיח שכל צעד בדרכם להורות יהיה חלק. דניאל גדלה בסן דיאגו וסיימה תואר ראשון בפסיכולוגיה מאוניברסיטת קליפורניה בסן דיאגו. בזמן לימודיה דניאל התמקדה בטיפול התנהגותי. דניאל חזתה בעצמה בתהליך הרגשי שיכול להתווסף אל האתגרים שבהרחבת המשפחה. עם ניסיון חיים זה היא מצויידת היטב על מנת לטפל במסע ההורות שלכם עם חמלה ודאגה אישית.
כריסטינה ולדז
ד''ר ולדז בעלת תואר דוקטורט ביחסים בינלאומיים ובעלת ניסיון נרחב בתוכניות חברתיות במגזר הממשלתי ובארגונים ללא מטרת רווח. היא עובדת כמנהלת לקוחות בינלאומיים בסוכנות יותר משנה, וממקמת את הסוכנות כאחת היוקרתיות ביותר מבין סוכנויות הפונדקאות במקסיקו ובעלת הסטנדרטים הגבוהים ביותר של איכות ודגש על שירות לקוחות אישי ואיכותי. היא גם מנהלת לקוחות בינלאומים בינלאומיים של INSEMER, אחת מקליניקות הפוריות הבולטות ביותר בדרום אמריקה.
סדנאות הכרות עם הסוכנויות והמרפאות
באי הכנס מוזמנים לבחור להשתתף בשש מצגות כל אחד. המצגות בנות 15-17 דקות כל אחת יתקיימו בארבעה חדרים מקבילים במשך כשעתיים, ומיועדות לעזור לכם להכיר באופן ישיר את המרפאות והסוכנויות שמציגות בכנס.
חדר הרצאות
(קומה א)
חדר קבוצות
(קומה א)
סטודיו
(קומה ב)
חדר חוגים
(קומה ב)
13:30
13:50
14:10
14:30
14:50
15:10